Datum:

Tijd:

Jim Thijs opent Europees XTERRA seizoen met 8 ste plaats
Jim Thijs heeft zijn Europees XTERRA–seizoen geopend met een 8e plaats in Spanje. Deze prestatie is zeker een opsteker voor Jim na zijn slecht XTERRA-seizoen van vorig jaar.

Jim kwam met veel ambitie aan de start in Spanje. Hij heeft alleszins een goede voorbereiding achter de rug en wou in Spanje meteen laten zien dat hij er opnieuw staat na een minder XTERRA seizoen vorig jaar. Jim kwam als 8e uit het water en kon zich goed handhaven tijdens het lopen.

Lees meer....

Provinciaal voetbal
Definitieve reeksen: reserven en jeugd, seizoen 2013-2014

Zaterdagreserven, reeks B

KV Tervuren, ERC Hoeilaart, Peutie, Oplinter B, Out-Hoegaarden, Boortmeerbeek, Veltem, Lovenjoel B, Rillaar Sport, Nossegem A, Blue Star Brussel, Meerbeek A, Et. Brussel, Butsel, SC Aaarschot.
Zaterdagreserven, reeks C
SK Ottenburg, VK Huldenberg, Moorsel, Stéphanois, Haasrode B, Boutersem, Bevekom, Melin, Neervelp, Incourt, Korbeek Sport, Limelette, Huppaye, Chastre.
Zaterdagveteranen, reeks L
Gr. Vossem, Eur. 90 Kraainem, Machelen, Herent, KV Woluwe-Zaventem, Haren, Perk A en B, Sp. Tange, Melsbroek, St. Evere, Kortenberg B, Suryoyés Brussel, Mechelsbroek….
Lees verder in DE SERRIST van donderdag 23 juni, pagina 10

ERC Hoeilaart kende weinig problemen met Vossem
HOEILAART -
Het was intussen al 3 weken geleden dat de eerste ploeg van ERC Hoeilaart nog een match speelde. Daardoor moet de ploeg al 3 wedstrijden inhalen, en hebben de Doenders al 2 matchen minder gespeeld dan de meeste andere ploegen in 3de provinciale E. Afgelopen zondag kwam Vossem op bezoek aan de Kapelstraat voor een streekderby. Bij Hoeilaart ontbrak Hassan Begdouri door een eerste van 2 rode strafzondagen. Aussama Oulanti kwam wel terug uit blessure. Verder raakte Zachary Zekhnini eindelijk speelklaar, maar de match tegen Vossem kwam nog net te vroeg. De openingsminuten van de match zijn niet om over naar huis te schrijven. Veel lange ballen aan beide zijden zodat er te weinig gevoetbald wordt. Toch kan de thuisploeg na 6 minuten een eerste keer dreigen als Tom Gysegom zich kan doorzetten. Aan de 2de paal wacht Timothy Van Brusselen maar zijn poging gaat voorlangs......
Lees verder in DE SERRIST van donderdag 20 december, pagina 10

Moeilijke verplaatsing voor VK Huldenberg  A
ZEMST - Moeilijke verplaatsing voor VK Huldenberg  A naar KFC Zemst, een ploeg die in top vijf staat en met enkel afwezigen: Sterckx geel geschorst, Vercarre, Vandendael en Houben ontbraken. Dries Charlier stond na een lange afwezigheid terug in de spits bij Huldenberg . Dankzij een penalty op Goossens en  door Verheyden Simon getrapt komt Huldenberg na 8minuten op voorsprong: 0-1. 

Lees verder in DE SERRIST van donderdag 20 december, pagina 10

Timothy Van Brusselen is Druivenstreekspeler van het seizoen 2012-2013
DRUIVENSTREEK
- Timothy Van Brusselen van ERC Hoeilaart werd verkozen tot beste speler van de Druivenstreek. Van Brusselen haalde het in onze verkiezing Druivenstreekspeler voor Dieter Charlier, de winnaar van vorig seizoen. Timothy werd afgelopen seizoen kampioen met ERC Hoeilaart en maakte maar liefst 28 doelpunten. Hij kreeg afgelopen zaterdag tijdens de Memorial Jean-Marie Dewit zijn trofee uit handen van Druivenkoningin Elise I.
“Waarschijnlijk heeft de kampioenstitel en mijn groot aantal doelpunten dit jaar de doorslag gegeven”, zegt een ietwat verraste Van Brusselen. “De twee vorige  edities eindigde ik steeds tweede, maar dit seizoen was er ondermeer   door de vroege uitschakeling van Tempo Overijse in de eindronde, niet echt een concurrent voor de prijs. Dat ik deze keer wel verkozen ben tot beste speler is dus zeker niet onverdiend. Toch bleef het een verrassing, omdat ik toch niet echt van de streek ben. Ik woon pas 5 jaar in Overijse.”

Lees meer....

Gemeenteraad te Huldenberg
Oppositie lokt meerderheid uit haar tent

HULDENBERG - Deze gemeenteraad was er eentje van hoogtes en laagtes. De eerste agendapunten werden aan een rotvaart afgewerkt tot het debat plots grimmiger werd nadat de oppositiepartij N-VA zich vragen stelde bij de prijs die de gemeente veil had (ongeveer  5000 euro) om de start van de Druivenkoers naar Huldenberg te brengen. Sonja Van Laere (N-VA) vond dat wel veel geld.
Burgemeester Danny Vangoidstenhoven (Open VLD) ging onmiddellijk in de tegenaanval en zijn argumenten waren min of meer doorslaggevend. “Het is inderdaad juist dat we ongeveer  5000 euro moeten ophoesten om de start van de Druivenkoers naar hier te krijgen, maar het geeft wel een meerwaarde aan onze gemeente. De uitstraling en de bekendheid van Huldenberg bijvoorbeeld. Het is “de kans” om ons dorp op een andere manier in de schijnwerpers te zetten. En ik zeg er tenslotte nog bij dat het waarschijnlijk een nul-operatie zal worden want door sponsering kan de kostprijs voor de gemeente nihil worden”, aldus Danny Vangoidtsenhoven….
Lees verder in DE SERRIST van donderdag 23 juni, pagina 1

BSGO ‘t Kasteeltje zette kroon op (bijna) voorbije schooljaar

OVERIJSE - ‘t Kasteeltje in hartje Overijse beschikt over een benijdenswaardige locatie. Zowel in oppervlakte als in groen overtreft het menig andere school. Je kan er dus een mega schoolfeestje bouwen.
En dan doen ze daar dus. Met succes want met de nodige ijver voorbereid. Het programma beperkt zich niet tot vrij podium maar biedt echt voor iedereen wat leuks. Met kleuterdansjes, een valkeniershow, Romeins knutselen, voetbaltornooi en een talentenshow beleefden de kinderen van ‘t Kasteeltje afgelopen zaterdag weer een wervelend schoolfeest. 

Lees meer....

‘Fallen Toughts’ van Studio Eclipse, een boom van een voorstelling
TOMBEEK - Er zijn slechts luttele kilometers tussen een charmante vijver in Hoeilaart en een statige boom in een Tombeekse kasteeltuin. Beiden hebben ze gemeen dat Studio Eclipse er te gast was. In het eerste geval met ‘Two Sink, Three Float’, in het tweede met het gloednieuwe ‘Fallen Toughts’.

Ook nu weer werden we aangenaam verrast door Satya Roosens en haar compagnie. Is het dans? Theater? We noemen het gemakshalve bewegingstheater.’Fallen Toughts’ beweegt onophoudelijk en het straalt een innemende theatraliteit uit. Ook nu weer tast Eclipse grenzen af. Na die van het (vijver)water, die van de (boom)hoogte. De spelers hadden een kunstmatige toren kunnen bouwen of een bestaand gebouw beklimmen. Gelukkig kozen ze voor een uit de kluiten gewassen boom. Die moet immers twee acteurs/dansers en een muzikante kunnen torsen. Technisch mag er geen tak te zwak zijn. Mooi is hoe de bruitage in het geheel verweven zit. Letterlijk en figuurlijk. In een soort cocon of enorme lantaarn heeft een dame met een viool haar intrek genomen….
Lees verder in DE SERRIST van donderdag 23 juni, pagina 13

Hoofdpagina I Nieuws I Inhoud I Redactie I Publiciteit I Advertentie I Abonnement I Site Map
© Drukkerij van Hoeilaart c.v.